Stämbesättningen i Roxy Storband är idag fyra tromboner, fyra trumpeter, fem saxofoner, trummor, bas, gitarr, klaviatur samt sång, med andra ord ett riktigt storband.

Repertoaren är en blandad kompott av gamla och nya låter i såväl originalarrangemang som nyskrivet. En hel del arrangemang är specialskrivna för Roxy. De senaste åren är det Mathias Lundqvist som står för de flesta arrangemangen. Det som gäller är att det skall svänga bra och vara dansvänligt. Du hittar några smakprov om du klickar på Inspelningar i menyn.

Roxy in concert


2010 uppmärksammades Roxy genom att vi fick Piteå-Tidningens kulturpris. Förutom äran att kunna titulera sig kulturpristagare så fick vi 10 000 kr, att inhandla noter för. Vi tackade för priset genom att göra en kortare spelning i PTs foajé. Sånt tryck har det nog inte varit där sedan de flyttade tryckeriet till Luleå.

Bandet har genom åren gästats av flera av musiksveriges storheter såsom Roger Pontare (med vilken vi har spelat återkommande och bl.a. gjort en miniturné med i Norr- och Västerbotten), Svante Thuresson, Meta Roos, Claes Jansson, Wille Craaford och sist men inte minst pitesonen Bo ”Kasper” Sundström. Nu väntar vi bara på Babben Larsson (det har vi gjort i många år och nu är det nära, den 22 februari 2020 händer det)

Miniturnén i Norr- och Västerbotten var så trevlig så vi bestämde oss för att spinna vidare på detta tema. Därför blev det 2015 en miniturné till Tjeckien och Ostrava och 2018 gick turnén till Spanien och Fuengirola.

Vi repeterar förhållandevis regelbundet och repdagen är alltid torsdagar kl 19.30. Att repetionerna ligger just den dagen och tiden är en uråldrig tradition i Roxy som inte låter sig ändras.

Bandet består idag av:

Sång
Kicki Enqvist
Martin Carlsson 

Trumpeter
Andreas Söderström
Johannes Moen 
Lukas Johansson

Saxar
Christina Ortbäck
Jan Lundberg
Anders Lundkvist
Daniel Stenmark
Robert Norman

Tromboner
Mattias Berglund
Lars-Åke Bladh
Christer Börlin

Kompsektion
Lennart Nordmark
Arne ”Basse” Hagström 
Åke Olofsson
Pontus Appelros